EN | ΕΛ

Μεταμόσχευση Μαλλιών: Τι έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια;

Η Πρώτη επέμβαση Μεταμόσχευσης Μαλλιών

Η πρώτη επέμβαση μεταμόσχευσης μαλλιών πραγματοποιήθηκε στην Ιαπωνία τη δεκαετία του 1930 από τον αυτοδίδακτο ιατρό Okuda, κατά την οποία αφαιρούνταν μοσχεύματα από την δότρια περιοχή της κεφαλής και τοποθετούνταν στην λήπτρια. Οι συνθήκες που επικρατούσαν όμως σε παγκόσμιο επίπεδο λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου καθώς και το γεγονός ότι οι μεταμοσχεύσεις που πραγματοποίησε ο Okuda δεν πραγματοποιήθηκαν σε άτομα με τριχόπτωση έκρυψαν τον ίδιο και την μεταμόσχευση μαλλιών από το προσκήνιο.

Το άτομο που επίσημα θεμελίωσε το θεωρητικό υπόβαθρο της εγχειρητικής αυτής παρέμβασης ήταν ο Dr. NormanOrentreich. Το 1959, εφαρμόζοντας τα βήματα που είχε ακολουθήσει νωρίτερα ο Okuda, έφερε εις πέρας την πρώτη σύγχρονη και πετυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών. Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Orentreich ανακάλυψε πως τα μοσχεύματα που αφαιρούνται από τη δότρια περιοχή, διατηρούν τα χαρακτηριστικά αυτής όπου και να γίνει η μεταμόσχευσή τους.

Τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιώναπό το 1960-Σήμερα

  • PunchGraft:Εφαρμόστηκε από το 1960 μέχρι και το 1990. Παρόλο που οι δερματολόγοι την παρουσίαζαν ως λύση υψηλών προδιαγραφών τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά ικανοποιητικά δεν ήταν, λόγω επιπλοκών και έλλειψη φυσικότητας στην τρίχα.
  • SculpReduction:Προκειμένουηpunchgraftναμην είναι η μοναδική επιλογή των ασθενών, ήρθε η sculpreduction η οποία αν και έφερε επιτυχία υψηλών ποσοστών, αυτά δε διαρκούσαν σε βάθος χρόνου και οι επιπλοκές ήταν μεγάλες.
  • SculpExtension: Συνδυάστηκε με την τεχνική sculpreduction. Οι ασθενείς ταλαιπωρούνταν από πόνο και έδειχναν απωθητικοί.
  • ScalpLift: Θα μπορούσε να παρομοιαστεί με lifting κεφαλιού, καθώς ο ιατρός τεντώνει το δέρμα του ασθενούς που έχει τριχοφυΐα και το συρράπτει σε μια υψηλότερη θέση προκειμένου να καλύψει τα κενά,στα σημεία που έπασχαν από τριχόπτωση.
  • Laser:Τεχνική γνωστή για τη δημιουργία νέων υποδοχών τρίχας. Αν και πολυδιαφημιζόμενη την περίοδο που εμφανίστηκε, υποσχόμενη καλύτερα αποτελέσματα από τις προηγούμενες τεχνικές και λιγότερη ταλαιπωρία των ασθενών τόσο κατά τη διάρκεια όσο και την περίοδο μετά την επέμβαση, στην πραγματικότητα τραυμάτιζε μακροχρόνια το κεφάλι και δημιουργούσε ουλές.
  • StripExcision: Αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της σύγχρονης επεμβατικής αντιμετώπισης της τριχοφυΐας. Η διαδικασία αποτελείται από την απόσπαση ενός τμήματος δότριας περιοχής του κεφαλιού, τη συρραφή της και εν τέλει τη διάσπαση του τμήματος σε μικρότερες περιοχές.
  • FollicularUnitTransplantation (FUT): Η τεχνική FUT εμφανίστηκε το 1993 πετυχαίνοντας το φυσικό αποτέλεσμα τόσο στη σύσταση όσο και στην πυκνότητα, που όλοι επιθυμούσαν. Κατά τη διαδικασία αυτή, οι τριχοθυλακιακές μονάδες αφαιρούνται στη σειρά από την δότρια περιοχή και κατόπιν της μεταμόσχευσης στη λήπτρια, ο τραυματισμός είναι ελάχιστος.
  • FollicularUnitExtraction (FUE):Τεχνικήδίχως τη χρήση νυστεριού, όπου ο πόνος αποφεύγεται ενώ οι ουλές δεν είναι εμφανείς με το πέρας μερικών ημερών. Σε αντίθεση με την FUT, κάθε θύλακας της τρίχας απομονώνεται ξεχωριστά από τη δότρια περιοχή. Μια διαδικασία που χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη προσοχή και λεπτότητα στις κινήσεις των ιατρών και από επένδυση χρόνου τόσο εκ μέρους αυτών όσο και από τη μεριά του ασθενή.

 

Το σημαντικό είναι ότι η επέμβαση της μεταμόσχευσης μαλλιών έχει εξελιχθεί ραγδαία και συνεχίζει με αυτό τον ρυθμό δίνοντας σε ασθενείς και δερματολόγους τη δυνατότητα πλήρους αποκατάστασης του τριχωτού της κεφαλής για άτομα που πάσχουν από αλωπεκίες.

Η κλινική Hair&SkinSurgery χρησιμοποιεί τις πλέον σύγχρονες μεθόδους δίνοντας στον ασθενή εξαιρετικής ποιότητας αποτελέσματα.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα τριχόπτωσης μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την ειδική δερματολόγο κα. Καλογιάννη, εξειδικευμένη στην αλωπεκία και την αντιμετώπιση της, στην κλινική Hair&SkinSurgery. Καλέστε στο τηλέφωνο 2103647787 και κλείστε το δικό σας ραντεβού!

210 3647787 Σέκερη 6, Κολωνάκι