EN | ΕΛ

Τεχνικές Μεταμόσχευσης Μαλλιών: Τι Πρέπει Να Επιλέξω;

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μία αισθητική επέμβαση όπου ειδικός δερματολόγος αποκαθιστά το τριχωτό της κεφαλής ή άλλα σημεία του σώματος με ανεπαρκή τριχοφυΐα  παρέχοντας μία οριστική λύση κατά της τριχόπτωσης.

Στην πλειονότητα των περιπτώσεων η τριχόπτωση οφείλεται σε γενετική προδιάθεση των ορμονικών ισορροπιών και ανισορροπιών. Άλλοι παράγοντες που συμβάλλουν στην απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι το άγχος, η ελλιπής διατροφή, κάποια φαρμακευτική αγωγή, αυτοάνοσα νοσήματα και η γήρανση.

Τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών

  • MicroFUE
    Είναι η λιγότερο επεμβατική τεχνική λήψης τριχικών θυλάκων από τη δότρια περιοχή. Δημιουργούνται πολύ μικρές οπές (0.5mm-0.75mm), ώστε να διατηρείται κατά μεγάλο ποσοστό υγιής ο ιστός του δέρματος και η ελαστικότητα. Η χειρουργική ομάδα αφαιρεί κάθε θύλακα τρίχας ξεχωριστά με τη χρήση μίας ειδικής λεπτής βελόνας. Αφού ληφθεί ο απαραίτητος αριθμός μοσχευμάτων από τη δότρια περιοχή, μεταφέρονται στην περιοχή που πρέπει να μεταμοσχευθούν. Υπάρχει ακριβής σχεδιασμός από τον ιατρό για τον αριθμό των μοσχευμάτων που απαιτούνται ενώ διατηρείται κατά μεγάλο ποσοστό υγιής ο ιστός του δέρματος προσφέροντας ταχεία ανάρρωση. Σημαντικά πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης τεχνικής είναι ο μειωμένος μετεγχειρητικός πόνος, η επιλογή κοντού κουρέματος ενώ ο ασθενής εφόσον το επιθυμεί μπορεί να υποβληθεί σε πολλαπλές μικρομεταμοσχεύσεις.

 

  • Multibaby Strip Technique
    Σε αυτήν την τεχνική ο χειρουργός κατευθύνεται στα υπολειμματικά τμήματα της ζώνης σταθερής τριχοφυΐας αφαιρώντας ιστό ενώ μετά γίνεται τριχοφυτική σύγκλειση. Εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό επεξεργάζεται τα μικρά τεμάχια του δερματικού ιστού. Αυτή η τεχνική επιλέγεται συνήθως σε άτομα που έχουν υποβληθεί σε πολλαπλές μεταμοσχεύσεις μαλλιών και έχει μειωθεί η ελαστικότητα του ιστού δέρματος της δότριας περιοχής.

 

Σε περιπτώσεις αλωπεκίας οφρυών η αποκατάσταση γίνεται με μεταφορά τριχικών θυλάκων από τη δότρια περιοχή με τα χαρακτηριστικά του φυσικού φρυδιού. Πιο συγκεκριμένα ,το περίγραμμα είναι λεπτό με μονότριχα  μοσχεύματα και τάση πύκνωσης προς το κέντρο του φρυδιού. Ο τρόπος κουρέματος για το μήκος της τρίχας είναι ειδικός κάτι για το οποίο ο γιατρός κατευθύνει τον ασθενή.

 

Η απώλεια γενείου υπολογίζεται ότι προσβάλλει το 4-5% του ανδρικού πληθυσμού ηλικίας 35-45 ετών δημιουργώντας άτριχες πλάκες στρογγυλού σχήματος ή ακανόνιστου στις παρειές ή εγγύς των χειλών. Η μεταμόσχευση επιτυγχάνεται με την αφαίρεση τριχοθυλακίων από τη δότρια περιοχή με στόχο ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα.

 

Μεταμόσχευση μαλλιών που εφαρμόζεται σε ακραίες περιπτώσεις στις οποίες έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα της δότριας περιοχής της κεφαλής. Ωστόσο, λόγω της έντονης απόκλισης της αγγείωσης των τριχικών θυλάκων μεταξύ κεφαλής και άλλων σημείων του σώματος η βιωσιμότητα των μοσχευμάτων είναι περιορισμένη.

Πώς θα κάνω τη σωστή επιλογή μεταμόσχευσης μαλλιών;

Βασικός παράγοντας για την επιλογή τεχνικής μεταμόσχευσης μαλλιών είναι να έχετε απευθυνθεί στον κατάλληλο εξειδικευμένο ιατρό που να είναι σε θέση τόσο να σας εξηγήσει σωστά όλες τις δυνατές επιλογές αλλά και να έχει το υπόβαθρο και την τεχνογνωσία ώστε να τις υλοποιήσει με επιτυχία όλες.

Ο στόχος της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι να υπάρξει ένα άρτιο, φυσικό αποτέλεσμα που θα ικανοποιεί τον ενδιαφερόμενο και θα συμβάλλει στην καλή του ψυχολογία.

 

Η Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη είναι ειδική δερματολόγος, με εξειδίκευση στην επανορθωτική χειρουργική τριχωτού κεφαλής και στην δερματοχειρουργική. Έχει εξειδικευθεί σε πρωτοποριακές τεχνικές σε κορυφαία παγκόσμια κέντρα μεταμόσχευσης μαλλιών στις ΗΠΑ και το Βέλγιο συμμετέχοντας διαρκώς σε Surgery Workshops.  Για περισσότερα από 16 χρόνια, πραγματοποιεί επεμβάσεις μεταμόσχευσης μαλλιών, ενώ υπήρξε η πρώτη γυναίκα στη χώρα μας που εφάρμοσε ανάλογη επέμβαση.

Επικοινωνία Επικοινωνία

 

210 3647787 Σέκερη 6, Κολωνάκι