EN | ΕΛ

Μεταμόσχευση Μαλλιών: 4 Τρόποι Που Θα αλλάξει Τη ζωή Σας

Δεν είναι μυστικό ότι ο κάθε άνθρωπος θέλει να έχει πυκνά, υγιή και λαμπερά μαλλιά. Ωστόσο, εκατομμύρια άτομα παγκοσμίως αντιμετωπίζουν έντονη τριχόπτωση κάθε χρόνο. Η ανδρογενετική αλωπεκία (ΑΓΑ) κάνει τους άνδρες να είναι πιο επιρρεπείς στην τριχόπτωση σε σχέση με τις γυναίκες, κάτι που οδηγεί σε ιδιαίτερα στρεσογόνες καταστάσεις.
Πολλοί είναι αυτοί που καταφεύγουν σε πρόχειρες λύσεις ‘καμουφλάζ’ μέσω ευρηματικών χτενισμάτων ή τη χρήση αξεσουάρ, ενώ κάποιοι εφαρμόζουν περουκίνι. Σαφώς όμως το πρόβλημα συνεχίζει να είναι εκεί και με την πάροδο του χρόνου επιδεινώνεται.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, η απώλεια μαλλιών συνιστά σύμπτωμα βαθύτερων παθολογικών αιτιών, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπιστούν με συντηρητική αγωγή. Παρόλα αυτά, πολύ συχνά αυτές οι θεραπείες δεν αποφέρουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και τα μαλλιά εξακολουθούν να είναι αδύναμα ενώ σταδιακά πέφτουν.

Όσον αφορά σε δραστικές και αποτελεσματικές λύσεις για την αντιμετώπιση της απώλειας μαλλιών, η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την ιδανική επιλογή για μία μόνιμη και φυσική εικόνα που μπορεί να αλλάξει τη ζωή σας.

Παρακάτω αναφέρουμε 4 τρόπους με τους οποίους η καθ’ όλα ασφαλής και αποτελεσματική αυτή επέμβαση μπορεί εξασφαλίσει μία νέα εικόνα και, ως εκ τούτου, μία νέα ζωή:

1. Ανάκτηση Χαμένης Αυτοπεποίθησης 

Πολύ συχνά η δύναμη της εξωτερικής εικόνας αποτελεί αντικείμενο συζήτησης και αμφισβήτησης. Όσο και αν πολύ συχνά ακούγεται η άποψη ότι η εξωτερική εικόνα δεν αποτελεί παράγοντα που καθορίζει τη ζωή ενός ανθρώπου, δεν υπάρχει κάποιο επιστημονικό συμπέρασμα που να το υποστηρίζει κάτι τέτοιο.
Μία όμορφη εμφάνιση, εκτός των άλλων, δημιουργεί την αίσθηση της υγείας, της ζωντάνιας και της νιότης, στοιχεία που ελκύουν τους γύρω μας και «χτίζουν» μία καλή πρώτη εντύπωση.
Η ομορφιά είναι ένα σύνολο παραγόντων -εσωτερικών και εξωτερικών- και τα μαλλιά παίζουν κυρίαρχο ρόλο σε αυτό.
Επομένως, η μεταμόσχευση μαλλιών προσφέρει μία σημαντική βελτίωση στην αυτοπεποίθηση του ατόμου και, κατ’ επέκταση, στην προσωπική, επαγγελματική και κοινωνική ζωή του.

2. Απαλλαγή από Φάρμακα για την Αντιμετώπιση της Τριχόπτωσης

Με τη μεταμόσχευση μαλλιών, ο ασθενής επιβαρύνεται μία φορά το κόστος, μόνο για τη θεραπεία. Μόλις αυτή ολοκληρωθεί δε χρειάζεται να ξοδέψει άλλα χρήματα, καθώς με την επέμβαση αποκαθίσταται πλήρως η αιτία που προκαλεί την απώλεια μαλλιών (αδύναμα τριχοθυλάκια) και τα νέα μοσχεύματα παραμένουν ανεπηρέαστα και υγιή εφ’ όρου ζωής.
Ο ασθενής πλέον ξεχνάει τα πολυέξοδα φάρμακα και απολαμβάνει τα νέα του μαλλιά χωρίς άγχος και ειδικές καθημερινές διαδικασίες.

3. Καινούρια & Διαφορετικά Χτενίσματα 

Τα διαφορετικά χτενίσματα είναι κάτι που πολλοί άνθρωποι επιθυμούν να κάνουν στην καθημερινότητά τους. Μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών μπορείτε να επιστρέψετε στην παλιά αγαπημένη σας ασχολία που σας επέτρεπε να δημιουργείτε το στυλ που σας αρέσει και να νιώθετε όμορφα με τον εαυτό σας.

Με αυτόν τον τρόπο μπαίνετε σε μία διαδικασία αυτοφροντίδας, κάτι που συντελεί σημαντικά στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης.

Επιπλέον, ο ρόλος ενός νέου look μπορεί να είναι βαθύτερος καθώς με αυτόν τον τρόπο «τροφοδοτούνται» και άλλα επίπεδα της ζωής (νέοι στόχοι, δυναμισμός, αποφάσεις, κ.α.).

4. Νεανική Εικόνα

Μια ακόμη αλλαγή που θα δείτε στον εαυτό σας μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών (και ίσως η σημαντικότερη) είναι η νεανική εμφάνιση. Καθώς μεγαλώνουμε είναι απολύτως φυσικό τα μαλλιά να αραιώνουν και να γκριζάρουν. Όμως, όταν αυτό συμβαίνει σε νεαρή ηλικία πρόκειται για μία δυσάρεστη κατάσταση που δεν αντιστοιχεί στη φυσική εξέλιξη της εικόνας μας. Η συγκεκριμένη επέμβαση έχει ιδιαίτερα οφέλη τόσο σε νεότερες όσο και σε μεγαλύτερες ηλικίες. Η μεταμόσχευση μαλλιών θεωρείται η επέμβαση που μπορεί να «αφαιρέσει» ακόμα και δέκα χρόνια από την ηλικία του θεραπευόμενου, αλλάζοντας δραστικά την εμφάνισή του.

 

Εάν αντιμετωπίζετε τριχόπτωση ή απώλεια μαλλιών και θέλετε να διερευνήσετε τη λύση της μεταμόσχευσης μαλλιών, επικοινωνήστε με την πρότυπο κλινική Hair & Skin Surgery για να κλείσετε το διαγνωστικό σας ραντεβού με την έμπειρη δερματολόγο Δρ. Κατερίνα Καλογιάννη.

 

Επικοινωνία Επικοινωνία

210 3647787 Σέκερη 6, Κολωνάκι