EN | ΕΛ

Εμφύτευση Μαλλιών Στους Κροτάφους: Πώς Γίνεται;

Η εμφύτευση μαλλιών στους κροτάφους είναι μια επιλογή που γίνεται ολοένα και πιο δημοφιλής. Είναι τόσο μεγάλη η αλλαγή που χαρίζει στην εξωτερική εμφάνιση που αμέσως το άτομο νιώθει πολύ καλύτερα με τον εαυτό του. Η απώλεια μαλλιών στους κροτάφους οφείλεται σε διάφορους λόγους και μπορεί να συμβεί σε άντρες αλλά και σε γυναίκες.  Και στις δυο περιπτώσεις, η πάροδος του χρόνου και το έντονο στρες παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Η σωστή διατροφή για ακόμη μια φορά μπορεί να προστατέψει τον οργανισμό από την απώλεια μαλλιών. Οι άνθρωποι που έχουν έλλειψη βιταμίνης Β και D είναι πολύ πιο πιθανό να υποφέρουν από τριχόπτωση. Επίσης, το κάπνισμα, χτενίσματα, όπως η αλογοουρά και παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων ανήκουν στους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να οδηγήσουν ένα άτομο στην εμφύτευση μαλλιών στους κροτάφους.

Εμφύτευση μαλλιών στους κροτάφους – Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή;

Αν η τριχόπτωση που παρατηρείται στα μπροστινά και στα πλαϊνά μέρη της κεφαλής είναι περιστασιακή, τότε δεν είναι απαραίτητο να γίνει εμφύτευση. Τις περισσότερες φορές, όμως, όταν ξεκινήσει η τριχόπτωση στους κροτάφους, δε σταματάει εκεί. Θα προχωρήσει και στα πίσω μέρη του κεφαλιού και η διαφορά στα μαλλιά θα είναι φανερή.

Δυο είναι οι ενδείξεις που μαρτυρούν ότι η τριχόπτωση δεν είναι περιστασιακή. Αυτές είναι:

  • Η αυξημένη ποσότητα τριχών που θα παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια του ντους ή κατά το χτένισμα.
  • Η υποχώρηση (τράβηγμα) προς τα πίσω στο πρόσθιο τμήμα της κεφαλής, κάτι που μπορεί να επεκταθεί στους κροτάφους.

Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια επιλογή που την κάνουν κατά κύριο λόγο οι άντρες. Σε σχέση με τις γυναίκες, εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά τριχόπτωσης. Ωστόσο, οι γυναίκες μπορεί να παρουσιάσουν ορμονικές αλλαγές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης που να προκαλέσουν έντονη τριχόπτωση. Οποιαδήποτε κι αν είναι η αιτία της τριχόπτωσης, μπορεί να αντιμετωπιστεί με σύγχρονες τεχνικές εμφύτευσης που προσφέρουν ένα φυσικό και όμορφο αποτέλεσμα.

Τι είναι οι μέθοδοι FUE (Follicular Unit Extracation) & FUT (Follicular Unit Transfer);

Οι εξελιγμένες μέθοδοι στην εμφύτευση μαλλιών στους κροτάφους μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε άνθρωπο που έχει τριχόπτωση. Για να είναι πετυχημένο και φυσικό το αποτέλεσμα απαιτείται ο δερματολόγος – χειρούργος να έχει μεγάλη εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών. Είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλιστεί και η υψηλή αισθητική στην εικόνα αλλά και η προστασία της υγείας του ασθενή. Πριν την μεταμόσχευση, πραγματοποιείται πάντα ψηφιακή κεφαλομετρική καταγραφή για να γίνει η εμφύτευση με απόλυτη ακρίβεια.

Στην μέθοδο FUE αφαιρούνται τα τριχοθυλάκια, ένα προς ένα, από την δότρια περιοχή (την περιοχή που λαμβάνεται το μόσχευμα). Η δότρια περιοχή είναι η ινιακή, που εντοπίζεται στο πίσω μέρος της κεφαλής, και προσφέρει σταθερή τριχοφυΐα. Με την δημιουργία μικρών οπών, με διάμετρο όχι μεγαλύτερη από ένα χιλιοστό, αφαιρούνται οι θύλακες χωρίς τραυματισμούς. Έπειτα από ειδική επεξεργασία τους, εφαρμόζονται προσεκτικά στην περιοχή των κροτάφων, την λήπτρια περιοχή. Πρόκειται για μια μέθοδο που εξασφαλίζει φυσικό αποτέλεσμα, χωρίς οιδήματα ή σημάδια και επιτρέπει στον ασθενή να γυρίσει αμέσως στην καθημερινότητα του.

Η  μέθοδος  FUT λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο συγκριτικά με την FUE.  Σε αυτή την περίπτωση αφαιρείται ένα μέρος συνεχούς ιστού του δέρματος από τη δότρια περιοχή. Στη συνέχεια, επεξεργάζεται από ειδικό προσωπικό στο μικροσκόπιο και διαχωρίζεται σε μοσχεύματα. Έπειτα, τοποθετούνται στη λήπτρια περιοχή. Το αποτέλεσμα που προσφέρει είναι εξίσου φυσικό και όμορφο.

Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα έντονης τριχόπτωσης ή απώλειας μαλλιών, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με την εξειδικευμένη δερματολόγοΔρ. Κατερίνα Καλογιάννη, καλώντας στο 210 3647787.

Επικοινωνία Επικοινωνία

210 3647787 Σέκερη 6, Κολωνάκι