EN | ΕΛ

Μεταμόσχευση Μαλλιών Στην Αθήνα – Πώς Γίνεται;

Η μεταμόσχευση μαλλιών στην Αθήνα εφαρμόζεται σε μεγάλο αριθμό ατόμων που αντιμετωπίζουν απώλεια μαλλιών. Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών είναι ιδιαίτερα περίπλοκη και πρέπει να εκτελείται μόνο από εξειδικευμένους επαγγελματίες. Πρόκειται για μια απαιτητική αισθητική επέμβαση που μπορεί να βελτιώσει δραστικά την εικόνα κάθε ατόμου που πάσχει από απώλεια μαλλιών. Στην εποχή μας η μεταμόσχευση μαλλιών έχει πάψει να θεωρείται ταμπού. Όλο και περισσότεροι άνδρες και γυναίκες επιλέγουν την επέμβαση αυτή για να κάνουν ακόμη πιο εντυπωσιακή την εικόνα τους.

Είναι γεγονός πως η απώλεια μαλλιών είναι κάτι από το όποιο πάσχουν σε μεγαλύτερο ποσοστό οι άντρες συγκριτικά με τις γυναίκες. Αυτό συμβαίνει γιατί το γονίδιο της ανδρογενετικού τύπου αλωπεκίας είναι ενδογενής παράγοντας. Αν ο οργανισμός δεν έχει ένα αυτό το γονίδιο, τότε η απώλεια μαλλιών συμβαίνει με φυσιολογικό ρυθμό. Το κεφάλι ενός μέσου ανθρώπου αποτελείται από 100.000 με 150.000 τρίχες. Η καθημερινή απώλεια μαλλιών υπολογίζεται στις 100 τρίχες. Αν, όμως, η απώλεια μαλλιών αρχίζει να γίνεται έντονη ή να μην υποχωρεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορεί μελλοντικά να δημιουργήσει πρόβλημα.

Μεταμόσχευση Μαλλιών Στην Αθήνα – Κόστος

Η μεταμόσχευση μαλλιών πραγματοποιείται με διαφορετικές μεθόδους. Η τεχνική παίζει ρόλο στην διαμόρφωση του κόστους, όμως δεν είναι ο μόνος παράγοντας. Ο αριθμός τριχοθυλακίων και τα μοναδικά χαρακτηριστικά κάθε ασθενή συμβάλλουν σε πολύ μεγάλο βαθμό στη διαμόρφωση του τελικού κόστους. Αν ο ασθενής έχει παρατηρήσει μια επίμονη απώλεια μαλλιών στον οργανισμό του είναι πιο ωφέλιμο για εκείνον να προχωρήσει άμεσα στη μεταμόσχευση μαλλιών. Είναι σαφές ότι όσο πιο πολλά τριχοθυλάκια χρησιμοποιηθούν στην επέμβαση το κόστος της επέμβασης αυξάνεται. Επίσης, μια προηγούμενη αποτυχημένη μεταμόσχευση μαλλιών μπορεί να διαμορφώσει διαφορετικά το κόστος. Σε μια τέτοια περίπτωση, οι προκλήσεις της διαδικασίας είναι ιδιαίτερα αυξημένες. Ο Χειρουργός Δερματολόγος καλείται να διαχειριστεί ένα δύσκολο περιστατικό για το οποίο απαιτείται μεγαλύτερος χρόνος και ειδική αντιμετώπιση, ώστε να επιτευχθεί ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Μεταμόσχευση Μαλλιών Στην Αθήνα – Τεχνικές

Η διαδικασία της μεταμόσχευσης μαλλιών, εκτός από τις τεχνικές, περιλαμβάνει και την διαδικασία της προσωπομετρίας. Σύμφωνα με τους κανόνες της, ο δερματολόγος αξιολογεί τα σημεία που θα ήταν πιο αποτελεσματική η μεταμόσχευση μαλλιών. Ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του ασθενή, ο γιατρός επιλέγει τα στρατηγικά σημεία που θα κάνουν το αποτέλεσμα να φαίνεται απολύτως φυσικό.

1.Τεχνική FUE (follicular unit extraction)

Η τεχνική FUE είναι ίσως η πιο δημοφιλής τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών στις μέρες μας. Πολλοί πρωταγωνιστές του Χόλιγουντ, όπως ο Τομ Χανς ή ο Μπεν Άφλεκ, έχουν επιλέξει αυτή τη μέθοδο για να βελτιώσουν την εικόνα τους. Αυτό που την κάνει τόσο ξεχωριστή είναι η λεπτομέρεια και η ακρίβεια που προσφέρει στο αποτέλεσμα. Κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης μαλλιών γίνεται μεμονωμένη αφαίρεση θυλάκων από τη δότρια περιοχή. Ένα ακόμη σημαντικό της πλεονέκτημα είναι πως δεν προκαλεί σχεδόν καθόλου τραύματα ή ουλές. Ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ούτε και μετά την ολοκλήρωσή της. Πρόκειται για μια καινοτόμα τεχνική που προσφέρει απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα χωρίς να καταπονεί τον ασθενή.

Μερικά ακόμη πλεονεκτήματα της τεχνικής FUE είναι:

  • Επίτευξη μέγιστης πυκνότητας στη λήπτρια περιοχή
  • Αύξηση των ορίων στην δότρια περιοχή (πλαγιοϊνιακά)
  • Μεγαλύτερη διατήρηση ελαστικότητας δέρματος
  • Ταχεία επούλωση δέρματος
  • Γρήγορη επάνοδος στις φυσικές δραστηριότητες του ατόμου

2.Τεχνική FUT (follicular unit transfer)

Σε αντίθεση με την τεχνική FUE, η συγκεκριμένη τεχνική περιλαμβάνει μαζική αφαίρεση τριχοθυλακίων. Για να πραγματοποιηθεί μεταμόσχευση μαλλιών γίνεται αφαίρεση ιστού δέρματος από τη δότρια περιοχή και παρασκευή αυτού σε μικρές τριχοθυλακικές μονάδες. Ο γιατρός που θα πραγματοποιήσει τη συγκεκριμένη επέμβαση θα πρέπει να είναι επαγγελματίας με εξειδίκευση στην επανορθωτική  χειρουργική τριχωτού κεφαλής και στην δερματοχειρουργική. Η τριχοφυτική σύγκλειση είναι ένας ειδικός τρόπος συρραφής όπου κρύβει την ούλη που έχει δημιουργηθεί για να είναι άψογο το αποτέλεσμα. Μόνο έμπειροι επαγγελματίες έχουν τη γνώση και την ικανότητα να φέρουν εις πέρας μια τόσο δύσκολη διαδικασία.

Ανάλογα με τις απαιτήσεις που έχει η περίπτωση κάθε ασθενή μπορεί να πραγματοποιηθεί και ένας συνδυασμός των παραπάνω τεχνικών. Πρόκειται για μία διαδικασία υψηλών απαιτήσεων από τον χειρουργό και το νοσηλευτικό προσωπικό η οποία καθιστά απαραίτητη την άριστη τεχνογνωσία και την υψηλή αισθητική.

Μεταμόσχευση Μαλλιών Στην Αθήνα – Αποθεραπεία

Παρότι έχουν εξελιχθεί πολύ οι τεχνικές στην μεταμόσχευση μαλλιών στην Αθήνα, ο ασθενής θα πρέπει για ένα χρονικό διάστημα να ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού. Χρειάζονται 10 εβδομάδες για να αποδώσουν τα καινούργια μοσχεύματα. Μέσα σε ένα χρόνο, όμως, θα έχουν μεγαλώσει τόσο πολύ ώστε ο ασθενής να μπορεί να τα διαχειριστεί όπως θέλει, όπως ακριβώς θα έκανε και με τα φυσικά του μαλλιά. Δεν θα πρέπει να ανησυχήσει, αν παρατηρήσει κάποια πτώση μεταμοσχευμένων μαλλιών, προτού ξεκινήσει η ανάπτυξη της νέας τριχοφυΐας. Είναι ένα σύνηθες φαινόμενο το οποίο δε διαρκεί πολύ.

Για μεταμόσχευση μαλλιών στην Αθήνα, η επιλογή του γιατρού μπορεί να φαίνεται εύκολη υπόθεση, όμως, πολλές φορές δεν είναι. Η εύρεση ενός δερματολόγου με εξειδίκευση στην μεταμόσχευση μαλλιών είναι απαραίτητη καθώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα απαιτητική διαδικασία. Μόνο η ειδικότητα του δερματολόγου είναι κατάλληλη γι’ αυτές τις επεμβάσεις καθώς ο δερματολόγος γνωρίζει σε βάθος οτιδήποτε σχετίζεται με το τριχωτό της κεφαλής. Το αποτέλεσμα υψηλής αισθητικής και η προστασία της υγείας του ασθενή είναι εξασφαλισμένα, αρκεί ο ασθενής να εμπιστευθεί τον σωστό επαγγελματία.

 

Επικοινωνήστε με την υπερσύγχρονη κλινική Hair & Skin Surgery και κλείστε το δικό σας ραντεβού για μια εξατομικευμένη διάγνωση και τον σχεδιασμό του δικού σας θεραπευτικού πλάνου.

Επικοινωνία Επικοινωνία

210 3647787 Σέκερη 6, Κολωνάκι